De Omgeving

OLYMPUS DIGITAL CAMERALachau is een middeleeuws dorpje met een even oud kasteel. Platanen koesteren het dorpspleintje. In de zomer speelt er af en toe een bandje in de plaatselijke “snackbar”, eigenlijk een buitenrestaurantje, waar goed eten wordt geserveerd door een vrolijke Argentijn die dit samen met zijn Belgische vrouw runt. De gezellige muziekklanken zijn dan soms vanuit het dorp te horen.

In het dorpje Eourres, wat hoger in de bergen serveert de Nederlandse Dolinda elke dag haar smakelijke (biologische) dagschotel. Concertjes worden zo nu en dan gehouden in de buitenlucht of (klassieke) in het oude romaanse kerkje Notre Dame de Calma.  Op zaterdag is er een kleine markt waar de plaatselijke bevolking producten aanbiedt. Regelmatig worden er jeu de boules wedstrijden gehouden.

Sederon, 9 kilometer verder, is een groter dorp. Daar zijn twee bakkers, een supermarkt, een bank, een paar restaurantjes, tennisbanen en een zwembad. Op zondagochtend is er een Provencaalse markt en zijn de bakker en supermarkt open.

Wat meer toerisme vindt u rond de Mont Ventoux, het fietsparadijs met o.a. de dorpjes Sault en Bedoin. Vaison la Romaine en Buis les Baronnies zijn gele gezellige , wat meer touristische pkaatsen om te ontdekken. Vooral de Provençaalse markten zijn een aanrader om te bezoeken. Een bezoek aan de thermale baden in Montbrun les Bains kunt u combineren met een mooie wandeling naar de oude stad en een avond in de buitenlucht eten bij een van de restaurantjes. Sisteron is een gezellige pkaats aan het water om eens te winkelen en de Citadel te bezoeken. Er is daar een kunstmatig meer aangelegd in het park met beschaduwde plekken met grote barbeques. Daar zijn ook de megasupermarkten als Super U en Intermarché, maar ook de Lidl voor de goedkope boodschappen. Op 35 km. afstand van Lachau is een groot stuwmeer. Daar kunt u waterfietsen en bootjes huren. Ook daar is het altijd rustig, maar wel gezellig. Veel ruimte en recreatie inclusief mogelijkheid tot het consumeren van een hapje en een drankje of een ijsje. De afstand  tot de Middelandse zee is 170 km. Dus een dag naar zee is heel goed te doen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De seizoenen:

In het voorjaar is de natuur rijk aan een frisse bloemenpracht. Weiden vol klaprozen en bermen met wilde bloemen. In de zomer wisselen zonovergoten dagen zich af met verfrissende koele nachten. Het najaar biedt een overweldigende kleurenpracht met een gouden najaarszon die nagloeit in bomen en struiken van de grijze rotsachtige hellingen, helder blauwe luchten en de azuurblauwe rivier. De winter kan ons verrassen met een wonderschone witte wereld. De skigebieden liggen op ruim een uur afstand.

Lachau ligt in een brede vallei van een riviertje omgeven door lavendelvelden en ongerept bergachtig landschap. Een land van harmonie en uitbundig licht, waar het leven goed is en waar tijd en ambitie onbelangrijk zijn.Omgeving3 De belangrijkste vorm van ontspanning is de rust die uitgaat van het huis en de omgeving van Le Rêve. De betoverende zonsopgangen en zonsondergangen, de oneindig heldere fonkelende sterrenhemels waar de melkweg zo mooi te onderscheiden is. Het ruisen van het riviertje, de geitenkuddes met klinkende bellen, de roofvogels die geluidloos over de boomtoppen scheren, de lieflijke lavendelvelden, de prikkelende aromatische geur van Provençaalse kruiden, de ruige rotspartijen doorkliefd met helder stromende riviertjes, verrassend als een sprookjesachtig zwemparadijs.