Schilderweek

Schilderweken in Le Rêve

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen aan de schilderweek. Tijdens deze week kunt u op eigen niveau kennis maken met verschillende aspecten van schilderen, zoals compositie, perspectief, kleur en techniek. U leert werken met verschillende schets-, teken- en schildermaterialen, zoals: potlood, houtskool, acryl, aquarel en (soft) pastelkrijt. Afhankelijk van het seizoen worden de lestijden in overleg vastgesteld. Per dag wordt er minimaal één dagdeel geschilderd. Iedere les begint met een korte uitleg over de locatie, het materiaal en de techniek waarmee wordt gewerkt. Er is een leestafel met diverse kunstboeken en lesmethodes. Ook wordt door middel van korte documentaires uitleg gegeven over schildertechnieken. Basismaterialen (verf, papier, gebruik pencelen, potloden etc.) zijn bij de prijs inbegrepen. Schilderdoeken zijn tegen kostprijs verkrijgbaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWij bieden de mogelijkheid tot diverse excursies: een uitstapje naar Aix-en-Provence, de woonplaats van Cézanne en zijn atelier, of een bezoek aan Arles, waar Vincent van Gogh diverse werken heeft gemaakt. Het dorpje Orpièrre nabij Lachau is zeker een bezoek waard, evenals de Gorges de la Méouge. Dit zijn bovendien fantastische schilderlocaties.

Meer informatie over de inhoud van de cursus, belt u Klaas-Jan Mulder (06-15310753).


Datum:

Nog nader te bepalen week in 2017

Prijs: € 580,- p.p.p.w  inclusief logies en alle maaltijden (inclusief schildermaterialen, gebruik van schildersezels etc.).
Ook niet schilderende deelnemers zijn van harte welkom,
de kosten zijn in dat geval € 450,- p.p.p.w
Exclusief reis

 

Vervoersmogelijkheden: