De Omgeving

OLYMPUS DIGITAL CAMERALachau (spreek uit Lasjoo) ligt in een brede vallei in het zuidoostelijke deel van de Drôme Provençale. Een verrassend veelzijdig landschap, rijk aan lavendelvelden, adembenemende uitzichten en pittoreske Provençaalse dorpjes.

Een middeleeuws kasteel siert het even oude dorpje Lachau. Platanen koesteren het dorpsplein. Je bent altijd welkom voor een drankje bij de bistro waar vriendelijke dorpelingen elkaar ontmoeten. Op zaterdagochtend biedt de plaatselijke bevolking producten aan op de kleine markt.

Aan de rand van het dorp is speeltuintje en een sportveld.

De Gorges de Méouge loopt van Sederon langs Lachau naar Chateauneuf du Chabre. Werkelijk een paradijselijk gebied met een waterval en overal leuke plekjes om de rivier op te zoeken.

In de zomer speelt er regelmatig een muziekbandje in de plaatselijke “snackbar” La Guingette, net even buiten Lachau. Veronique,een vriendelijke Vlaams sprekende dame, runt dit buitenrestaurantje, waar goed eten wordt geserveerd.

In het dorpje Eourres, kun je in de maanden juli en augustus vegetarisch eten. Een leuke uitspanning met prachtig uitzicht op de Mont Ventoux is in Barret de Lioure.

Klassieke concerten worden af en toe gehouden in het romaanse kerkje Notre Dame de Calma achter ons huis. 

Regelmatig worden er Jeu de boules/Petanque wedstrijden gehouden.

Hét dorpsfeest is altijd rond 15 augustus. Het is dan een gezellige boel met live muziek en wat kermisattracties voor de kinderen.

Sederon, 9 kilometer verder, is een groter dorp. Daar zijn twee bakkers, een supermarkt, een bank, een paar restaurantjes, tennisbanen en een zwembad. Op zondagochtend is er markt en zijn ook de bakkers en de supermarkt open.

Wat meer toerisme vind je rond de Mont Ventoux, hét fietsparadijs met o.a. de dorpjes Sault, Bedoin, Vaison la Romaine en Buis les Baronnies. Vooral de Provençaalse markten en de wijnhuizen zijn een aanrader om daar te bezoeken! 

Een bezoek aan de thermale baden van Montbrun les Bains is leuk te combineren met een klim naar de oude citadel. Daar zijn verschillende leuke restaurantjes. In de wijncave bij het chateau Gipière kun je lekkere ventouxwijnen proeven.

Sisteron is een gezellige plaats aan de rivier om te winkelen en de Citadel te bezoeken. Er is daar een kunstmatig meer aangelegd in het park met beschaduwde plekken met grote barbecues.

Tussen Laragne en Sisteron zijn de megasupermarkten als Super U, Intermarché en de Lidl. 

Op 35 km. afstand van Lachau is een groot stuwmeer. Daar kun je waterfietsen en bootjes huren. Ook daar is het altijd rustig, maar wel gezellig. Veel ruimte en recreatie inclusief mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje, een drankje of een ijsje.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De seizoenen:

In het voorjaar is de natuur rijk aan een frisse bloemenpracht. Weiden vol klaprozen en bermen met wilde bloemen. In de zomer wisselen zonovergoten dagen zich af met verfrissende koele nachten. Het najaar biedt een overweldigende kleurenpracht met een gouden najaarszon die nagloeit in bomen en struiken van de grijze rotsachtige hellingen, helder blauwe luchten en de azuurblauwe rivier. De winter kan ons verrassen met een wonderschone witte wereld. De skigebieden liggen op ruim een uur afstand.

De sfeer: De belangrijkste vorm van ontspanning is de rust die uitgaat van het huis en de omgeving van Le Rêve. De betoverende zonsop- en zonsondergangen, de oneindig heldere fonkelende sterrenhemels waar de melkweg zo mooi te onderscheiden is. Het ruisen van het riviertje, de geitenkuddes met klinkende bellen, de roofvogels die geluidloos over de boomtoppen scheren, de lieflijke lavendelvelden, de prikkelende aromatische geur van Provençaalse kruiden, de ruige rotspartijen doorkliefd met helder stromende riviertjes, verrassend als een sprookjesachtig zwemparadijs.

Een gebied van harmonie en uitbundig licht, waar het leven goed is, de vriendelijke bevolking dicht bij de natuur leeft en waar tijd en ambitie onbelangrijk zijn