Intuïtief schilderen

Een week voor jezelf en jouw vrije creatieve proces

Heb je zin in een creatieve week voor jezelf in de prachtige Franse Haute Provence, de Drome? Wil je genieten van de natuur, inspirerende schilderworkshops, ontspanning, je  intuïtie volgen, passie voor kleur en bewustwording? Gun jezelf dan een bijzondere schilderweek in Le Reve, waar jij goed wordt verzorgd, zodat jij optimaal kunt genieten van het ‘zijn’ en in creatie kunt gaan.

De week bestaat uit diverse workshops schilderen, intuïtief en vrij schilderen aan de hand van een thema, ontspanningsoefeningen, visualisaties, lekker eten en goede gesprekken. Als je wilt regelen we ook heerlijke massages voor je om ook fysiek weer tot ontspanning te komen. Buiten het programma om is er voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt: wandelen, fietsen, zwemmen, fotograferen of liever met een glaasje wijn luieren in de zon?

Elke dag is er 5 uur tijd om te schilderen en word je door Danielle Jaspers (beeldend kunstenaar sinds 2004 en kunstzinnig coach sinds 2013) begeleid. Zij geeft hier sinds 2011 weken intuïtief schilderen: ”Voor mij zijn deze weken een groot cadeau; op een magische plek waar het bijna altijd mooi weer is, mag ik mijn ‘ding’ doen. Dan stroomt het en ben ik dolgelukkig!” Meer over Danielle vind je op http://www.kunstzinnigcoachen.nl/

Intuïtief schilderen en bewustwording

Het intuïtief schilderen staat voorop, daarnaast is er ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen. Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van loskomen van het denken, in beweging komen van binnenuit, in contact met je lijf en uit je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk buiten in de natuur.

In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. Jezelf uitdagen en de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Het eens anders te doen. Patronen doorbreken die je niet meer dienen. Je vleugels uitslaan en de vrijheid voelen. Het met elkaar delen van inzichten en ervaringen zonder oordelen is voor de week van groot belang. De bespreking van het eindresultaat en de kleuren kunnen je veel leren over jezelf. Natuurlijk bepaal jij zelf hoe diep je in wilt gaan op de persoonlijke processen die je tegen komt.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:
Dag 1: vanaf 16.30 is het huis voor ons beschikbaar en ontvangen wij je met een welkomstdrankje. Kennismaken, praktische en organisatorische afspraken. Gezamenlijk diner.

Dag 1: schilderdag 1 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 2: schilderdag 2 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 3: vrije dag (diverse excursies mogelijk)
Dag 4: schilderdag 3 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 5: schilderdag 4 van 9.30-12.30 uur, lunch in George de Meouge bij mooi weer, 16.30-18.30 schilderen
Dag 6: schilderdag 5 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 tentoonstelling en afsluiting
Dag 7: ontbijt, afscheid en vertrek.

 

 

Wanneer: je kunt kiezen uit
23 – 30 juni 2018
30 juni – 7 juli 2018
16 – 23 september 2018

 

Voor wie: mensen die graag op kunstzinnige wijze werken aan persoonlijke groei en gewoon lekker willen genieten van schilderen, rust en de natuur. Ervaring is niet nodig!

De groep bestaat meestal uit 8-11 personen.

 

Kosten: € 825 p.p. bij gebruik van een tweepersoonskamer, bij gebruik van een eenpersoonskamer is het 100 euro meer. Dit is incl. de cursus, alle materialen, logies en alle dagen ontbijt, koffie, thee, 6 dagen diner en 5 dagen lunch. Woensdag is de vrije dag voor de koks en ben je zelf ook vrij om op pad te gaan. Ergens lekker te lunchen en te dineren in een pittoresque dorpje in de buurt. Meestal gaan we met zijn allen op pad, maar voel je vrij om je eigen weg te gaan. Zo zie je ook wat van de prachtige omgeving. Early Bird prijs bij inschrijving voor 1 februari: 800 euro. 

 

N.B. twee kokkinnen uit Nederland zullen heerlijk en gezond voor ons koken.

 

De prijs is exclusief reiskosten.

Vervoer is op eigen gelegenheid. We willen graag meedenken en adviseren. Danielle gaat met de auto om alle spullen voor de deelnemers mee heen en terug te nemen. Met de auto is het vanuit midden Nederland 11-12 uur rijden. Dat kun je met een aantal doen of je kunt vliegen. De meeste mensen die vliegen reizen vanaf Eindhoven met Ryanair of met Transavia en KLM vanuit Amsterdam naar Marseille. Daarvandaan neem je de bus tot aan Sisteron voor 22 euro en dan word je door een van ons daar opgehaald tegen een redelijke vergoeding. Natuurlijk kun je ook een auto huren op het vliegveld. Vaak doen deelnemers dat samen en wordt het nog betaalbaarder.

Meer informatie op  http://www.kunstzinnigcoachen.nl/schilderen-en-bewust-zijn-in-frankrijk/