Intuïtief schilderen

Daan

Een inspirerende schilderweek vol creativiteit, ontspanning en bewustwording. Intuïtief werken met passie voor kleur. Een gastvrije omgeving met gezellige mensen,lekker eten en omringd door prachtige natuur. Daniëlle Jaspers van Atelier Kleine Daan geeft deze bijzondere schilderweek. Ze is beeldend kunstenaar en kunstzinnig dynamisch coach.

De week bestaat uit diverse workshops schilderen: intuïtief en vrij schilderen aan de hand van een thema, kleurenworkshops, ontspanningsoefeningen en goede gesprekken. Elke dag is er een tenminste 4 uur tijd om te schilderen en word je door Danielle begeleid. Er is buiten het programma om, voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt: wandelen, fietsen of liever met een glaasje wijn luieren in de zon? Het intuïtief schilderen staat voorop, daarnaast is er ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen. Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van het loskomen van het denken en om rust te vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk buiten in de natuur. In de velden vol lavendel of klaprozen, met uitzicht op het azuur blauwe water en prachtige bergen. In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. Jezelf de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens! We kijken naar het proces en het resultaat, dat als spiegel fungeert en dat we gezamenlijk aan het eind van de dag en tussendoor zullen bespreken. Het met elkaar delen van inzichten en ervaringen zonder oordelen is voor de week van groot belang. De bespreking van het eindresultaat en de kleuren kunnen je  veel leren over jezelf. De schilderijen vormen een verrassende invalshoek om de kracht van een ieder in een nieuw licht te zien. De week levert vaak een schat aan nieuwe ervaring en informatie op.

De workshops zijn geschikt voor iedereen.  Ervaring met schilderen is niet noodzakelijk.
De lunch en de diners hebben we gezamenlijk. Van het ontbijt kun je genieten op je eigen moment.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:

Zondag: Ontvangst met welkomstdrankje. Kennismaken, praktische afspraken.                                                                                                                      Maandag: 9.30-12.00 schilderworkshop 1, vrij, 15,30-17.30 schilderworkshop 2
Dinsdag: 9.30-12.00 schilderworkshop 3, vrij, 15.30-17.30 schilderworkshop 4
Woensdag: 9.30-12.00 schilderworkshop 5, vrij, 15.30-17.30 schilderworkshop 6
Donderdag: vrije dag
Vrijdag: 9.30-12.00 schilderworkshop 7, vrij, 15.30-17.30 schilderworkshop 8
Zaterdag: 9.30-12.00 schilderworkshop 9, vrij, 15.30-17.30 schilderworkshop 10
Zondag: Afscheid en vertrek.

De kleurenworkshops, ontspanningsoefeningen en dialoogsessies zijn verweven met de schildersessies.

Wanneer: 18 juni – 25 juni 2017      

                    17 september – 24 september 2017

Voor wie: mensen die graag op kunstzinnige wijze werken aan persoonlijke groei en gewoon lekker willen genieten van schilderen en de natuur.

Prijs:  € 795 p.p.p.w all in, op basis van 2 pers.kamer, voor een 1 perskamer € 100 euro extra.    

                                                                                                                                                                            

Exclusief reiskosten en evt. persoonlijke consulten.

(Voor persoonlijke consulten is afhankelijk van uw polis deels vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk).

Vervoer is op eigen gelegenheid. We willen graag meedenken en adviseren.

             Vertrek uit  Eindhoven – Aankomst Marseille
http://www.ryanair.com/site/NL/

             Vervoer van en naar het vliegtuig kan geregeld worden.
Autohuur mogelijk bij de luchthaven. Prijzen vanaf 180 euro per auto per week.

Extra opties: mocht er iets boven komen drijven tijdens de schilderweek dat je meer aandacht wilt geven, dan kun je bij Anne Jonkers tegen vergoeding, een individueel coaching gesprek aangaan.

Meer informatie op  http://www.kunstzinnigcoachen.nl/schilderen-en-bewust-zijn-in-frankrijk/

 

Daniëlle Jaspers werkt als beeldend kunstenaar reeds 7 jaar onder de naam Atelier Kleine Daan. Sinds 2005 inspireert zij jong en oud om (verborgen) creatieve talenten te uiten en geeft ze workshops schilderen en communicatietrainingen. Na 13 jaar als communicatieadviseur gewerkt te hebben, voerde het schilderen uiteindelijk toch de boventoon in haar leven. Afgelopen jaar volgde ze de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen aan de Kleine Tiki in Breda. Schilderweken in Frankrijk geven en mensen door te schilderen dichter bij zichzelf brengen is een van haar grootste dromen.

Daniëlle: “Vrij werk maak ik vanuit mijn gevoel, fantasie en beleving. Inspiratie krijg ik van echt contact met mensen, het mogen stilstaan bij mezelf en door de natuur om me heen. De stilte zet mij vervolgens weer in beweging. Kleur is mijn passie. Ik doe niets liever dan van alles op schildersdoek uit proberen. Mijn kleurgebruik is mijn kracht. Het schilderij ontstaat tijdens dit zoekproces. De kunst is om dan vooral niet te veel na te denken over de compositie of over ‘wat ik met dit schilderij wil vertellen’.  De kunst is om juist nog dieper in het creatieproces te duiken; om alles wat  “zou moeten” los te laten. Dan ontstaan mijn mooiste werken” 

 

Informatie en aanmelding: info@vakantiehuislereve.nl