top of page

Omgeving

Ontdek het charmante middeleeuwse dorpje Lachau, met zijn eeuwenoude kasteel, gelegen in een gebied van harmonie en overvloedig licht. Hier leeft de lokale bevolking in nauw contact met de natuur, waar tijd en ambitie er niet toe doen.

Breng gezellige momenten door bij de plaatselijke bistro, waar vriendelijke dorpsbewoners samenkomen. Op zaterdagochtend is er een kleine markt waar regionale producten worden aangeboden.

Aan de rand van het dorp vind je een speeltuin en een sportveld.

De Tour de Riable, een ruïne hoog op de berg tegenover ons, en het dertiende-eeuwse kerkje Notre Dame De Calma zijn prachtige historische bezienswaardigheden die je kunt verkennen.

Er worden regelmatig jeu de boules wedstrijden georganiseerd en de regio biedt tal van evenementen zoals lavendelfeesten, rommelmarkten, Provençaalsemarkten waar vaak straatmuzikanten de boel nog meer opvrolijken.

Op 21 juni wordt in heel Frankrijk het Fête de la Musique gevierd.

Op 24 juni vindt het St Jeanfeest plaats in Eourres, met vuur, muziek, dans en lekker eten. Ook in Lachau wordt St Jean op meer bescheiden wijze gevierd.

Op 15 augustus staat het dorpsfeest op het programma, met jeu de boules wedstrijden, een kleine kermis en live muziek.

Wat bijzonder fijn is in deze regio is dat verkopers niet opdringerig zijn. Mensen zijn ontzettend hartelijk. Ze zijn trots op hun producten en vertellen er graag over, maar als u niet koopt, lachen ze u vriendelijk toe en wensen u een hele fijne dag.

In de buurt

  • Kaasboerderij: De familie Truchet houdt geiten en schapen in onze vallei en verkoopt heerlijke geitenkaasjes op de markt. U bent ook welkom ( met uw kinderen) om het rechtstreeks van de boerderij te kopen. Richting Éourres, enkele tientallen meters van ons huis.

  • Lou en Manu maken lekkere pesto, kruidenthee, kruidenazijn, lavendelolie, essentiele oliën, producten met medicinale werking uit plantenextracten, zalven en nog veel meer www.melilou.fr 

 

  • Ook kun je genieten van heerlijke zuivere honing van de bijen van Alex Rigat, die zijn bijen voedt met de bloemen uit de bergen en de lavendel in de zomer.

  • Huisarts: Voor medische hulp kun je terecht bij het Cabinet Médical in Montbrun les Bains 0033 4 75 28 68 92. 
    Dokter Thierry Blanc heeft een praktijk St Auban sur Ouveze en komt driemaal per week spreekuur houden in Sederon. Telefoon: 0033 6 43 89 00 50.

  • Pinautomaat: De dichtstbijzijnde pinautomaat bevindt zich in Sederon.

En dan nog dit

'Frankrijk is mooi, maar er zouden geen Fransen moeten wonen' horen we mensen wel eens zeggen. Dat gaat hier niet op! Dankzij de vriendelijke mensen en hun hartelijkheid voelen we ons hier thuis, en dat zul jij ook snel ervaren. Een simpel 'Bonjour madame/monsieur' wordt hier enorm gewaardeerd.

P8130030_edited.jpg
PA076488.JPG
IMG_5503.jpeg
IMG_3770.jpg
IMG_9051.JPG
bottom of page