top of page

Activiteiten

In huis vindt u veel informatiefolders. Ook wandelroutes en fietsroutes liggen voor u klaar! 

 

Veel tips zijn te vinden op deze site: http://www.ladrometourisme.com

Wandel-, fietsroutes en nog veel meer op http://buech-rando.com

 

Een paar tips:

Natuurlijk Zwemwater

Ontdek het paradijselijke Gorges de Méouges, een betoverend gebied in onze achtertuin. Overal zijn prachtige plekjes langs de rivier te vinden. De toeristische trekpleister, een waterval op ongeveer 20 km afstand van ons huis, is ook goed toegankelijk voor kinderen.

 

Op 35 km van Lachau, ten noorden van Laragne, bevindt zich Plan d’eau de Riou, een groot meer. Geniet van de mooie stranden, neem een verfrissende duik, waag je aan windsurfen of ontspan op het water met een waterfiets. Aan de oever wacht een gezellig strandtentje waar je kunt genieten van een verfrissend drankje en smakelijke hapjes.

 

Wandelen

Verken de prachtige omgeving rondom Lachau te voet of per fiets. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar La Tour du Riable, dat je vanuit de tuin kunt zien, of ontdek het schilderachtige pad naar Eourres. Overal zijn wandelpaden duidelijk aangegeven.

 

Jeeptour door de bergen met een dorpsgenoot

Laat je in de achterbak van een Jeep meevoeren door de ruige natuur en lavendelvelden! Zorg dat je deze unieke ervaring ruim van tevoren aanvraagt vanwege de beschikbaarheid van de chauffeur.

 

Voettocht door de Gorges

Beleef een onvergetelijke dag met een wandeltocht (met rugzak) langs en door de rivier, die zich door massieve rotsen slingert en verrassende picknickplekjes biedt. Verwonder je over de indrukwekkende natuurpracht na miljoenen jaren erosie.

 

Fietsen

De Mont Ventoux is de ultieme trekpleister in de regio. Bij Albion Cycles in Sault zijn alle soorten fietsen te huur, inclusief elektrische fietsen. Voor fietsroutes, klik hier.

Parapentescholen in Mevouillon

Laat je meevoeren door de thermiek en aanschouw op unieke wijze de schoonheid van de Provence van grote hoogte. Een onvergetelijke ervaring! Bezoek http://www.provence-parapente.com of www.esprit-parapente.com voor meer informatie.

 

Klimtrajecten

Ontdek Via Ferrata, Escalades en wandel het botanische pad in het middeleeuwse dorp Orpierre. Geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Voor meer informatie, klik hier.

 

Paardrijden

Beleef de natuur op de rug van een paard. Dat kan bij Louise Claude Burati in Mevouillon, ze beschikt over 23 paarden en pony's. Bel voor meer informatie: +33 66 43 28 845.

 

Tennis

In Sederon zijn tennisbanen bij het zwembad beschikbaar voor € 5 per uur. Voor de zekerheid is reserveren aanbevolen.

 

Accroroc in Reilhanette

Ervaar een leuke plek vol avontuurlijke uitdagingen voor jong en oud. Bezoek http://www.accroroc.fr voor meer informatie.

 

Kanoën of kajakken

Verken de Durance per kano of kajak via www.rckn.fr.

 

Canyoning

Ontdek canyoning, Escalade en Via Ferrata via www.baronnies-tourisme.com/commerce-service/activites-sportives-eric-et-valentin-leininger.

 

Lavendelroute

Volg de D2 langs geuren, kleuren en diverse bezienswaardigheden verbonden aan het edele blauwe bergplantje: Lavande.

 

Wijnroute

Ontdek beroemde wijngebieden van de Côtes du Rhône op de flanken van de Mont Ventoux. Proef de trots van lokale wijnboeren die je uitnodigen voor een smaakvolle ervaring.

 

Wijn proeven

Elke donderdag in restaurant en cave L'O des Sources bij Chateau Gipiere in Mont Brun les Bains.

 

Mont Ventoux

De kale berg op 30 km van Le Reve, beroemd en berucht, een uitdaging voor geoefende fietsers. Zie ook www.dekaleberg.nl.

 

Sterrenwacht Cosmo Drôme

Bezoek www.observatoire-cosmodrome.net of bel Guillome Abrand op 0033 475 27 11 09.

 

Stadjes/dorpen:

Ontdek pittoreske dorpjes hoog op rotswanden of verscholen in valleien. Nauwe middeleeuwse steegjes leiden langs lieflijke tuinen naar gezellige terrasjes.

Nauwe steegjes die dateren uit de middeleeuwen leiden langs lieflijke tuinen. Je kunt leuke wandelingen maken langs huisjes, straatjes, door romantische overdekte doorgangen om op een door platanen beschaduwde pleintje een leuk terras te vinden. 

 

Séderon (10 min) 

Een groter dorpje. Behalve de bakker, de supermarkt, de bank en een paar restaurantjes, zijn er ook tennisbanen en is er een mooi zwembad. Op zondagochtend is er markt en zijn ook de bakker en de supermarkt open.

 

Montbrun les Bains (20 min)

Een bezoek aan de thermale baden van het middeleeuwse Montbrun les Bains is leuk te combineren met een klim naar de oude citadel. Er zijn verschillende leuke restaurantjes.

In de wijncave bij het chateau Gipière kun je lekkere Ventoux wijnen proeven.

Markt is op zaterdagochtend.

Orpierre (30 min)

Beroemd bij klimmers wereldwijd, met 600 meter klimwand rondom het dorp.

Laragne (30 min) 

Leuk stadje met winkelstraten, restaurants en een gezellige markt op donderdag met biologische producten.

 

Sisteron (50 min)

Sfeervol stadje aan het water met winkels en een beroemde citadel.Bekend door Napoleons tochten. Er is een kunstmatig meer aangelegd in het park met beschaduwde plekken en grote barbecues.

Buis les Baronnies (50 min)

Prachtig dorp met platanen en kleurrijke huizen. Authentieke Provençaalse markt op woensdagochtend tot 13.00. Echt een aanrader en een prachtige route om te rijden!

Vaison La Romaine (1 uur)

Romeinse opgravingen en grote Provençaalse markt op dinsdagochtend.

De wijngebieden bevinden zich ten zuiden, westen en noorden van Vaison La Romaine.-

Sault (40 min)

Het leuke stadje onder aan de Mont Ventoux is gezellig gevuld met fietsers. De markt is daar op woensdagmorgen. Op het terras met zicht op de Mont Ventoux kunt u heerlijk en goedkoop lunchen.

Bedoin (1.20 uur)

Het dorp van de fietsers die de zwaarste route Mont Ventoux nemen. Leuke plaats en markt op maandag! 

 

Gorges de Nesque (50 min)

Prachtige route van Sault naar Bedoin ten zuiden van de Mont Ventoux. Daar zijn ook wijnhuizen te vinden o.a. chateau Pesquie in Mormoiron.

Andere mooie plaatsen

Roussillon, Colorado de Provence in Apt, Nyons, Carpentras, Avignon, Aix en Provence, Marseille.

bottom of page