top of page

Activiteiten

In huis vindt u veel informatiefolders, ook wandelroutes en fietsroutes liggen voor u klaar! 

Veel tips zijn te vinden op deze site: http://www.ladrometourisme.com

Wandel-, fietsroutes en nog veel meer op deze site: http://buech-rando.com

Een paar tips: 

Natuurlijk Zwemwater

Gorges de Méouges  Een paradijselijk gebied 'in onze achtertuin', overal leuke plekjes om de rivier op te zoeken.  Een toeristische trekpleister is de waterval aan het einde van de Gorges ongeveer 20 km van ons huis.  Ook voor kinderen goed toegankelijk.

Plan d’eau de Riou, op zo’n 35 km van Lachau, ten noorden van Laragne net na Saléon bevindt zich een groot kunstmatig meer. U vindt er mooie stranden, u kunt er heerlijk zwemmen, maar ook windsurfen en waterfietsen. Er is een tentje waar je wat kunt drinken en eten. 

Massage

Een masseuse komt op afspraak met haar massagetafel aan huis. Ze masseert met  etherische olie. Ze spreekt Frans en Engels. 

Wandelen

Rondom Lachau zelf kunt u prachtig wandelen en fietsen. Bijvoorbeeld naar La tour du Riable die u vanuit de tuin kunt zien liggen. Of het mooie pad naar Eourres. Overal zijn wandelpaden aangegeven.

Jeeptour door de bergen met een dorpsgenoot

Achterin de bak van een Jeep genieten van de ruige natuur en de lavendelvelden!

Voettocht door de Gorges

Een onvergetelijke dag wandelen (met rugzak) langs en door de rivier die door de massieve rotsen slingert en verrassende picknickplekjes biedt. Indrukwekkend om de gevolgen van de erosie van miljoenen jaren te ervaren. 

Fietsen

De Mont Ventoux is de grootste trekpleister in de regio. Bij Albion Cycles in Sault zijn alle soorten fietsen te huur. Ook elektrische fietsen.

Voor fietsroutes klik hier

Parapentescholen in Mevouillon 

Je laten dragen door de thermiek en een tijd lang van grote hoogte op unieke wijze de schoonheid aanschouwen van de Provence.  Een fantastische beleving!! http://www.provence-parapente.com of www.esprit-parapente.com

Klimtrajecten

Via Ferrata, Escalades en wandelen door het botanische pad in het middeleeuwse dorp Orpierre, geschikt voor alle niveau's en alle leeftijden.

Link naar website klik hier

Paardrijden

bij Louise Claude Burati in Mevouillon. Zij heeft 23 paarden en pony's

tel: +33 66 43 28 845

Tennis

In Sederon zijn tennisbanen bij het zwembad. €5 per uur. Voor de zekerheid even reserveren.

 

Accroroc in Reilhanette

Is een leuke plek vol avontuurlijke uitdagingen voor jong en oud. http://www.accroroc.fr


Kanoën of kajakken

Door de Durance www.rckn.fr 

Canyoning 

Escalade en Via Ferrata 

www.baronnies-tourisme.com/commerce-service/activites-sportives-eric-et-valentin-leininger

Wintersport;

Van december tot april, op ruim een uur rijden kunt u skiën in de Hautes Alpes, skigebied Super Devoluy.

Lavendelroute

De D2 leidt u langs geuren en kleuren en diverse bezienswaardigheden die verbonden zijn aan het edele blauwe inheemse bergplantje : Lavande

Wijnroute

Gebieden als Côtes du Rhône en de zuid flanken van de Mont Ventoux zijn beroemd. De trotse wijnboeren nodigen u uit om te proeven…

Wijn proeven

Elke donderdag in restaurant en cave L'O des Sources bij Chateau Gipiere in Mont brun les Bains.

Mont Ventoux

De kale berg op 30 km van Le Reve, beroemd, berucht, een uitdaging voor geoefende fietsers. Zie ook www.dekaleberg.nl

Sterrenwacht Cosmo Drôme

www.observatoire-cosmodrome.net  Guillome Abrand 0033 475 27 11 09

Stadjes/dorpen: 

Overal is het bezaaid met pittoreske dorpjes, hoog op een rotswand gebouwd of liggend in een vallei. Nauwe steegjes die dateren uit de middeleeuwen leiden langs lieflijke tuinen. Je kunt leuke wandelingen maken langs huisjes, straatjes, door romantische overdekte doorgangen om op een door platanen beschaduwde pleintje een leuk terras te vinden

Séderon (10 min)
Sederon
is een groter dorp. Behalve de twee bakkers, de supermarkt, de bank en een paar restaurantjes, zijn er ook tennisbanen en is er een mooi zwembad. Op zondagochtend is er markt en zijn ook de bakkers en de supermarkt open.

Montbrun les Bains (20 min)

Een bezoek aan de thermale baden van het middeleeuwse Montbrun les Bains is leuk te combineren met een klim naar de oude citadel. Er zijn verschillende leuke restaurantjes.

In de wijncave bij het chateau Gipière kun je lekkere Ventoux wijnen proeven.

Markt is op zaterdagochtend.

Orpierre (30 min)

Orpierre is een beroemd bij klimmers over de hele wereld. Maar liefst 700 meter klimwand rond het dorp.

 

Laragne (30 min)

Laragne is een stadje met enkele winkelstraten, restaurants en terrasjes.


Sisteron (50 min)

Sisteron is een leuk stadje aan het water om eens te winkelen en de beroemde citadel te bezoeken. Er is een kunstmatig meer aangelegd in het park met beschaduwde plekken en grote barbecues.  


Buis les Baronnies (50 min)

Een prachtig dorp met platanen en kleurige huizen. Een must om op woensdagochtend naartoe te gaan, dan is er een authentieke Provençaalse markt tot 13.00.


Vaison La Romaine (1 uur) 
Romeinse opgravingen, leuk op dinsdagochtend, dan is er een grote Provençaalse markt. De wijngebieden bevinden zich ten zuiden/westen en noordwesten van Vaison La Romaine.


Sault (40 minuten) 

Het leuke stadje onder aan de Mont Ventoux is gezellig gevuld met fietsers. De markt is daar op woensdagmorgen. Op het terras met zicht op de Mont Ventoux kunt u heerlijk en goedkoop lunchen.

Bedoin (1.20 uur)
Het dorp van de fietsers die de zwaarste route Mont Ventoux nemen. Leuke plaats en markt op maandag!


Gorges de Nesque (50 min) 

Is een prachtige route van Sault naar Bedoin ten zuiden van de Mont Ventoux. Daar zijn ook wijnhuizen te vinden o.a. chateau Pesquie in Mormoiron.


Andere mooie plaatsen om te bezoeken zijn Roussillon, Colorado de Provence in Apt, Nyons, Carpentras, Avignon, Aix en Provence, Marseille.

bottom of page